Saturday, December 3, 2011

WAN Acceleration: It Does Work, even for Teleworkers (An introduction to Cisco WAAS Mobile)

Hi Guys

So this video blog post is yet more evidence (as if there was not enough overwhelming evidence already) that YES, WAN acceleration _really_ does work, and it can give huge benefits to your end users.

This particular blog post though deals with a product called Cisco WAAS Mobile.

So WAN acceleration has typically been targeted at the branch: You put a WAN accelerator out at the branch office(s), you have a WAN accelerator at your head office, and therefore everyone at the branch office(s) accessing resources at your head office gets a great experience. Easy right?

Ok, so what about your teleworkers, people connected over the internet maybe with 3G or 4G cellular networks, and they have a VPN client and they need access to CIFS just like you, they need to get to the intranet, etc. etc.

This is the area for Cisco WAAS Mobile, Cisco WAAS mobile consists of a client and a server application, the server application sits on your LAN, while you install the client on your teleworker PC's. The client connects up to the server and then acts as a WAN accelerator for all the users traffic. It works _EXTREMELY_ well, as you will witness in my video

Video is located here:
http://www.youtube.com/watch?v=wHOw1E8NpmoCIFS file copying goes from maybe 300k a second over a 2 megabit link (showing how damn badly written CIFS is) to 1.8 megabits, objects are cached (including pictures) which makes downloading similai documents that much faster, and the end user is happy as he gets a LAN like experience over the WAN.

Cisco WAAS Mobile is available as a 30 day trial! anyone struggling with remote teleworkers having a bad experience I strongly encourage you to give it a 30 day Trial and see how you like it!

I hope this helps someone out there

3 comments:

 1. Replies


  1. Trên mặt Khâu Tứ Bình lộ ra vẻ chua xót. Lần này hắn tới cũng là vì phương thuốc này, nên đã chuẩn bị cực kỳ sung túc, nhưng hiện tại hắn không có chút nào dám lên giá.

   Rất nhanh giá cả liền được nâng đến một vạn khối thượng phẩm linh thạch. Giá cả này ở Tu Ma Hải có thể nói là một khoản tiền rất lớn.

   - Hơn vạn linh thạch... - Ánh mắt Vương Lâm lóe lên. Thượng phẩm linh thạch ở trong túi hắn không có hơn vạn khối, chỉ có điều một khối cực phẩm linh thạch cho dù là một khối cũng là vật vô giá. Nếu đưa cực phẩm linh thạch ra cũng là có thể đè hết tất cả mọi giá. Nhưng hiển nhiên một khối sợ là không đủ, cuối cùng nếu cần thì dùng vài khối. Tuy là có thể đổi đến phương thuốc nhưng là thiệt hại không nhỏ. Đương nhiên, nếu lấy tiên ngọc để đổi cũng có thể đổi được.
   dong tam mu lậu cho thuê nhà trọ cho thuê nhà trọ nhạc sàn cực mạnh tư vấn pháp luật qua điện thoại công ty luật số điện thoại tư vấn pháp luật dịch vụ thành lập công ty
   Chỉ là với tính tình Vương Lâm, tuy nói phương thuốc lục phẩm này hắn nhất định cần có nhưng nếu là giá trị quá lớn hắn sẽ không trực tiếp đổi lấy.

   Vương Lâm suy tính một chút, tay vỗ vào túi chứa đồ lấy ra từ trong một cái tượng gỗ điêu khắc. Pho tượng gỗ điêu khắc này là năm xưa hắn điêu khắc thuộc về loại chưa hoàn chỉnh, tuy nói ở trên nó ý cảnh hóa thần nhưng lại rất mờ nhạt, như có như không, nhưng

   Delete
 2. That's great...it really helped me to improve my internet speed.I followed your tips and confirmed it through a speed test in Scanmyspeed.com.

  ReplyDelete